Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

onsdag 26 maj 2010

VÄLJ RÄTT BULJONG

Buljong är inte samma sak som buljong. De vanligaste sorterna får det mesta av sin smak av den numera berömda smakförstärkaren E621, glutamat. Säkert inte farligt alls, bara onödigt.
Och visst låter det här trevligare:
Renée Voltaiers lantbuljong
Havssalt, rismjöl, grönsaker 15%, råsocker, jästextrakt, solrosolja, persilja, gurkmeja, vitlök, svartpeppar och libbsticka

....än det här:

Knorrs grönsaksbuljong
Salt, vegetabiliskt fett, smakförstärkare (mononatriumglutamat, dinatriumguanylat, dinatriuminosonat), grönsaker 3,9%, jästextrakt, persilja, kryddor, härdat vegetabiliskt fett, grönsaksesxtrakt, arom, färgämne (E150c), vitlök

Mitt tips är: Renée Voltaiers lantbuljong eller Biofoods buljongtärningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar