Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

onsdag 5 maj 2010

GRÖNT KAFFE

Grönt te är allmänt känt, nu kommer även grönt kaffe! Det är Nescafé som lanserar ett kaffe där 35 procent av bönorna är av den gröna orostade sorten, vilket ger kaffet ett högre innehåll av antioxidanter.

Antioxidanter är ett samlingsnamn för ämnen som skyddar kroppen från skadliga ämnen och som det finns rikligt av i bär, grönsaker, frukt, fullkorn, grönt te och i kaffe! Även i vanligt kaffe. Du behöver alltså inte köpa denna nya produkt för antioxidanternas skull, då kan du hellre dricka vanligt kaffe och äta blåbär så får du dessutom i dig olika sorters antioxidanter.

Jag anser att kaffe har oförtjänt dåligt rykte Tänk, det är gott, innehåller mycket antioxidanter och senast idag stod det i tidningen att det är bra för att förebygga diabetes II.

Tidigare har man sagt att kaffe är vätskedrivande, men den senaste forskningen visar att sett över hela dygnet blir man inte av med mer vätska bara för att man dricker kaffe. Men visst, det hämmar järnupptaget, så om man vet om att man har järnbrist kan man undvika att dricka det i samband med mat.

1 kommentar:

  1. Men är man trött när man kommer till jobbet är det bättre att försöka få en god natts sömn än en halvgod kopp kaffe/ Jennie

    SvaraRadera