Gårdagens middag var Chili sin carne. Hur enkelt som helst, bara att fräsa på gul lök och en påse quornfärs, därefter på med ett tetrapack med eldig chili sin carne. På slutet en skvätt grädde. Till detta ris, torrostade jordnötter och gräddfil. Dessutom rivna morötter med pressad citron och rostade pinjenötter.
Jag är: Legitimerad dietist (fil. med mag.) vid Göteborgs universitet, utbildad i kognitiv beteendeterapi (kbt), instruktör i mindfulness och gruppträning samt journalist.
Jag har: I många år jobbat med idrottnutrition genom att vara kostrådgivare åt idrottare, både på bredd- och elitnivå. Främst inom fotboll, men även ishockey, handboll, ridning, golf, basket, längdskidåkning och friidrott.
Jag har också: Hjälpt många klienter med viktminskning. Här kombinerar jag mina kompetenser inom näringslära, kbt och mindfulness. För sällan handlar det enbart om vad man äter, utan även om beteendet bakom ätandet.
Jag tror på: Att individanpassa maten! Det finns inte en sanning, ett sätt, som passar alla. Man måste våga prova, känna efter, lyssna på kroppen – vad händer, hur mår jag, hur presterar jag, om jag äter si eller så? Somliga går ner i vikt av att äta mycket frukt, grönsaker och mellanmål, andra på att öka på protein- och fettintaget. En del idrottare presterar som bäst med en grötfrukost i magen, andra gör det inte.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar