Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

torsdag 13 maj 2010

DESSERT

Var på en persisk restaurang igår och fick in den godaste baklavan ever! Dessutom serverades den med en kula fantastisk saffransglass med kardemumma strött ovanpå.

SvD hade massa recept idag på hur man kan göra sin egen glass, bl. a lakritsglass och rockyroad med marsmallow, choklad och jordnötter...

Är dock inte så mycket för recept, så jag ska nog testa att svänga ihop en saffransglass på egen hand genom att vispa några äggular med florsocker och saffran och sen vända i vispad grädde och låta stå i frysen i minst fyra timmar. Någon gång i timman kan det vara bra att röra om ett varv. Tänk att fräsa på lite kardemumma och kokos i smör, strö detta över saffransglassen och sen äta med hackad mango!

Istället för saffran kan man såklart ha andra smaksättningar. Jordgubbar och fläder är en favorit. Och vill man ha en nyttigare glass kan man köra med turkisk yoghurt istället för grädde!

1 kommentar:

  1. Det är väldigt gott att röra i hackade polkagodisar i vanlig vaniljglass också! Eller äta glassen med lite havregryn och ringlad sirap över, låter ganska torrt men smakar väldigt gott!

    SvaraRadera