Jag har mött många idrottare som äter "klassisk idrottssmat", d v s kolhydratrikt och presterar på topp. Så här kan en dag se ut:
Frukost: Havregrynsgröt, ostsmörgåsar, ägg och juice
Lunch: Spaghetti med köttfärssås, rivna morötter knäckebröd
Mellanmål: Yoghurt med musli och skivad banan
Middag: Ris och kyckling med wokade grönsaker
Lunch: Spaghetti med köttfärssås, rivna morötter knäckebröd
Mellanmål: Yoghurt med musli och skivad banan
Middag: Ris och kyckling med wokade grönsaker
...och idrottare som äter så här (= betydligt lägre andel kolhydrater) och också presterar på topp:
Frukost: Naturell yoghurt med bär, 2 ägg
Lunch: Lax med grönsaker
Mellanmål: Turkisk yoghurt med nötter
Middag: Kyckling med tzatziki och grönsaker
Lunch: Lax med grönsaker
Mellanmål: Turkisk yoghurt med nötter
Middag: Kyckling med tzatziki och grönsaker
Mycket forskning finns på att glykogendepåer (inlagrade kolhydrater) är bra för idrottare. Allt fler verkar dock prova att äta mindre kolhydrater till förmån för högre andel fett. Mer forskning på detta lär komma, tills dess är det bara att prova sig fram.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar