Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

torsdag 18 mars 2010

KORV - GOOD FOR NOTHING?

DN idag: om svenskarnas bristande kunskap om mat, om att fler än hälften inte vet att korv är halvfabrikat. Har själv inte ätit korv sen den dagen jag var på studiebesök hos Scan och bevittnade hur allt som inte var fina köttbitar slängdes i en blå plastbalja för att sedan förpassas in till fabrikens görakorvavdelning.
Här har du en skön korv:
Ingredienser: svinkött, vatten, potatisstärkelse, svål, salt, glukos, stabiliseringsmedel E 450, E 451, E 407, E 415, smakförstärkare E 621, antioxidationsmedel E 301, köttprotein, kryddor, konserveringsmedel E 250. Kötthalt 50 procent.
Lite läskigt, eller hur? Finns såklart korvar med betydligt högre kötthalt och därmed mindre vatten och tillsatser. Mitt råd: Köp dem! Priset kan vid en första anblick tyckas vara högt, men ser man till hur mycket rent kött man får för pengarna så är det i många fall till och med billigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar