Alexandra lagade middag till mig häromdagen och inte vilken middag som helst - det var bland det GODASTE jag ätit!
Ungefär så här gör man:
Kikärtsbiffar med klyftpotatis och mangoyoghurt
Mixa kikärter, hackade gröna oliver, en kruka koriander, 1 ägg, pressad vitlök, salt och peppar. Forma platta biffar, vänd dem i sesamfrön och stek i smör eller rapsolja. Såsen görs på matlagningsyoghurt, mango chutney och salt. Servera med klyftpotatis och ugnsgrillade tomater.
Kikärter är för övrigt grymt! 100 g (1,5 dl) innehåller bl. a 4 g fibrer, 9 g protein och 3 mg järn. Det är dessutom billigt och miljövänligt. En annan sak som är gott göra av kikärter är hummus: Mixa kikärter, tahini (= sesampasta, går även bra att göra utan), pressad citron, vitlök, spiskummin och olivolja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar