Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

onsdag 28 april 2010

TRÄNING FÖRE FRUKOST

Ryktet säger att man ska förbränna magiskt mycket fett om man tränar före frukost och därför får jag ofta frågor om just morgonträning. Hur ligger det då till? Jo, det stämmer faktiskt att oxidationen av fett, alltså förbränningen, är något högre på morgonen jämfört med andra tider på dygnet. Helt enkelt av den anledningen att man har så låga insulinnivåer i blodet eftersom man inte ätit på länge. Det är fastan som är viktig, inte att det är tidigt på morgonen. Egentligen skulle det gå lika bra att träna kl. 18 om man inte ätit sen lunch. Problemet är ju bara att man kanske inte orkar träna så hårt då och då förbränner man ändå mindre.

Morgonträning bör hållas i ett relativt lugnt tempo. Snabba promenader, lätt jogging, cykling eller simning under ca 1 timmes tid är perfekt. Morgonträningen kommer dock inte göra så att fettförbränningen är högre under resten av dygnet, utan enbart under den tid du tränar.

Och så stor skillnad är det inte i andel fett som förbränns. Bättre att träna ett hårt pass på kvällen, än ett lätt på morgonen.

Den goda frukosten på bilden är från PO Choklad och kontitori!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar