Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!

söndag 20 juni 2010

TVÅRÄTTERS

En god fisksoppa "thaistyle" gjorde jag i helgen: Fräste på citrongräs, vitlök och färsk riven ingefära och skivade morötter. Därefter på med lite vatten + skaldjursfond. När det småkokat ca tio minuter hällde jag i grädde, mjölk, sockerärter, lax och torsk.

Efterrätten var ännu bättre. Det blev hemgjord kardemummaglass. Glass är ju faktiskt hur enkelt som helst att göra själv!

3 äggulor
1 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl turkisk yoghurt

Vispa äggulorna och florsockret i en bunke och grädden i en annan. Blanda samman och vänd i yoghurten. Smaksätt med vad du vill, bär, hackade nötter eller choklad, kardemumma eller andra kryddor.

Innan servering fräste jag ihop en utsökt liten blandning av kokos, kardemummakärnor, saffran och salta pistagenötter. Denna varma blanding på den kalla glassen och dessutom paktistansk mango till - hur gott som helst!

1 kommentar:

  1. Tack för världens godaste middag!!! Tveklöst den bästa glassen jag ätit! kramar från din mycket sunda kollega

    SvaraRadera