Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!

fredag 4 juni 2010

FETTFÖRBRÄNNANDE CHILI

Typiskt kvällstidningstips inför sommaren är att äta chili för att öka fettförbränningen. Helt osant är dock inte detta påstående! Det finns studier på människor som visar att ett intag av 5 g chilipeppar ökar ämnesomsättningen med 20 procent under - håll i dig nu - närmsta halvtimman efter intaget. Det är ämnet capsaicin som ger chilin den eldiga smaken och också gör att det ökar metabolismen en aning. Råttor som fick tillskott av capsaicin hade 8 procent mindre kroppsfett jämfört med råttkompisarna i kontrollgruppen. Forskarna som utförde denna studie menade att chili ökade termogenesen, minskade aptiten så man åt mindre, minskade fettabsorptionen och förhindrade proteinnedbrytning.

Något mirakelmedel är inte chili, men små positiva effekter kan det tänkas ha. Och istället för att lägga dyra pengar på diverse piller och pulver som lovar ökad fettförbränning kan man ju krydda på maten med chili och dricka grönt te.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar