Zucchini och aubergine är två grönsaker som i sig inte har så mycket smak. Många ogillar också deras "svampiga" konsistens. Men ett sätt att göra dem goda är att skiva, panera i ströbröd+salt+pepar och sen steka i smör eller en god olja. Nu på sommaren passar de också utmärkt att grilla på spett tillsammans med champinjoner, paprika och lök. Ät tillsammans med kyckling, kött, fisk eller vegalternativ!
gör pesto, som vanlig pesto, men grovmalen mandel istf pinjenötter och med tillsats av några myntablad. Alltid lika uppskattat av mina vänner! Hör av dej om du vill ha receptet!
Jag är: Legitimerad dietist (fil. med mag.) vid Göteborgs universitet, utbildad i kognitiv beteendeterapi (kbt), instruktör i mindfulness och gruppträning samt journalist.
Jag har: I många år jobbat med idrottnutrition genom att vara kostrådgivare åt idrottare, både på bredd- och elitnivå. Främst inom fotboll, men även ishockey, handboll, ridning, golf, basket, längdskidåkning och friidrott.
Jag har också: Hjälpt många klienter med viktminskning. Här kombinerar jag mina kompetenser inom näringslära, kbt och mindfulness. För sällan handlar det enbart om vad man äter, utan även om beteendet bakom ätandet.
Jag tror på: Att individanpassa maten! Det finns inte en sanning, ett sätt, som passar alla. Man måste våga prova, känna efter, lyssna på kroppen – vad händer, hur mår jag, hur presterar jag, om jag äter si eller så? Somliga går ner i vikt av att äta mycket frukt, grönsaker och mellanmål, andra på att öka på protein- och fettintaget. En del idrottare presterar som bäst med en grötfrukost i magen, andra gör det inte.
gör pesto, som vanlig pesto, men grovmalen mandel istf pinjenötter och med tillsats av några myntablad.
SvaraRaderaAlltid lika uppskattat av mina vänner!
Hör av dej om du vill ha receptet!