Blev bjuden på en sån fin liten dessert häromdagen: vaniljkesella mixas samman med massa blåbär och ställs i frysen i ett par timmar. Två after eight på toppen och kaffe till - så enkelt var det.
Kesella frågas det ofta efter när jag föreläser för eller har kostrådgivning md "gymfolk". Av vaniljkesellan är de dock inte intresserade eftersom de anser att den är för fet (10 %) och dessutom innehåller socker (7,5 %). Däremot gillar de lättkesellan som endast innehåller 1 % fett och 13 % protein, vilket innebär att en burk ger hela 33 g protein av den fina fullvärdiga sorten.
Att äta kesella rakt ur burken tar nog ett tag att lära sig dock, det riktigt stramar i käkarna för det är så kärvt. Populärt är att blanda ut det med lite koncentrerad funlight alternativt strö över rikligt med kanel.
söndag 6 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar