Är du intresserad av kostrådgivning eller föreläsningar - besök min hemsida!



Powered By Blogger

söndag 4 april 2010

IHOPKLISTRAD BIFF

För någon månad sen tackade Sverige JA till köttklistret. Klistret är gjort av två proteiner - trombin och fibrinogen - som finns naturligt i blodet hos nötkreatur och grisar. Bara namnet - köttklister - får mig att rysa och även om det inte är något farligt med detta klister känns det både onödigt och otrevligt. Köttklistrets syfte är att klistra ihop köttdelar till hela köttstycken. Det kan också blandas ner i köttfärs för att göra denna fastare och lättare att hantera. Till exempel ska köttfärsen med hjälp av klistret kunna formas till långa korvar av vilka vi konsumenter sen enkelt kan skära pannbiffar. Å så bra, eller så gör man pannbiff på vanligt sätt... Ihopklistrat kött kommer vara märkt med texten "Består av sammansatta köttdelar", så förhoppningsvis blir man inte lurad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar